Tragikus sorsú orosz hercegnők



Tudom, ez elég rendhagyó, de tegnap belefutottam a Viasat History-n egy BBC-s dokumentumfilmbe, ami Miklós cár négy lányáról, a "tragikus sorsú Romanov-hercegnőkről" szólt.
Teletűzdelték archív filmfelvételekkel, fotókkal és történetekkel a lányok (mert hát fiatal lányok voltak) életéről és végül nem tudtam elkapcsolni. A film levezette mennyiben és miért felelősek a saját szüleik a gyerekek haláláért, és szörnyű volt szembesülni vele, hogy milyen egyszerűen elejét lehetett volna venni ennek a katasztrófának.


A Romanov hercegnők voltak koruk legtöbbet fényképezett hercegnői, de a világ keveset tudott a hivatalos portrékon szereplő négy leányról. A vezető történészekkel folytatott beszélgetések, archív filmfelvételek és dramatizált rekonstrukciók segítségével mutatja be a sorozat II. Miklós cár leányainak - Olga, Tatjána, Maria és Anasztázia - életét és a tündérmese mögött rejlő valóságot. E sorozat azt is felfedi, hogyan befolyásolta a négy leány életét öccsük születése, és miképpen kényszerítették őket a Raszputyinnal való barátkozásra. A program megvizsgálja, hogyan változott meg drasztikusan az I. világháború idején a sorsuk. És végül betekintést enged életük utolsó éveibe, mely az orosz forradalom csúcspontjaként a brutális megölésükkel fejeződött be.

Linkek


1. rész
2. rész 





0 megjegyzés