Copperfield Dávid (David Copperfield, 2000)




Első bejegyzésnek, csak úgy bemutatkozásul az egyik kedvenc kosztümös filmemet szeretném megosztani veletek, ez pedig nem más, mint Charles Dickenstől a Copperfield Dávid. Három adaptációját ismerem, ebből kettőt el is fogadok :) A Hallmarkosat és a BBC-s változatot (természetesen).





Copperfield Dávid kora gyermekévei áldott békességben és boldogságban telnek. Bár édesapja nem érhette meg fia születését, szép és szerető édesanyja, Clara, no meg Peggotty, a hűséges és odaadó szolgáló melegséggel és biztonsággal veszik körül. 
Mindennek egy csapásra vége szakad, amikor édesanyja feleségül megy a nagytudású, de keményszívű Edward Murdstone-hoz. Anyja korai halála után mostohaapja Londonba küldi a fiút, hogy ott önálló életet kezdjen és munkával keresse meg a kenyerét. 
Jósorsa összehozza a kalandos életű, ámde vajszívű Mr. Micawberrel és annak szerető feleségével. Csakhogy Mr. Micawber az adósok börtönébe kerül. 
A magára maradt Dávid nénjének, Betsey Trotwoodnak a házába menekül. Nénikéje jóvoltából megnyílik előtte a világ. Élete ismét új fordulatot vesz.


A film alapját képező könyv: Charles Dickens: Copperfield Dávid




0 megjegyzés