A rettenthetetlen (Braveheart)




És itt vagyunk, megint egy nemzeti ünnep küszöbén. Akinek esetleg nincs programja holnapra, íme, egy film egy "forradalomról".

Amerikai termés, szóval fel van turbózva azért, hogy a film végére bőgjünk, mint egy tehén, és közben feltöltődjünk hazaszeretettel (Hollywood profi ebben), de istenem, aki elolvasta a tartalmat, az tudja, mibe vágta a fejszéjét :)

És azt se feledjük, hogy a történet Skóciában játszódik... a vadregényes, középkori Skócia... awww :D

Na jó, ez mondjuk nem az a kellemes fajta oldala annak a Skóciának, amire most mindenki gondol, ez is lejön majd, ha elolvassátok a tartalmat, és igen, nem minden lesz szép rózsaszín, de szerintem megéri végignézni.
Plusz, benne egy "500 film, amit meg kell nézned" listában. Hát mi lenne ennél meggyőzőbb érv? :)

A rettenthetetlen jelző William Wallace-t, a XIII. századi skót felkelőt illeti, aki a skót történelemnek valóban az egyik hősi alakja. Sir William Wallace lovag többéves távollét után visszatér szülőföldjére, Skóciába. Kaotikus állapotok uralkodnak: a skót király trónörökös nélkül halt meg, ezért angol riválisa, a kegyetlen és hitetlen I. Edward elfoglalta trónját. A lovagnak hosszú rábeszélés és példamutatás után sikerül ütőképes hadsereggé kovácsolnia elfásult népét. A szépséges Izabella hercegnőt a király saját előnyére próbálja felhasználni Wallace ellen, ám kettejük között szerelem szövődik. A lovagra egyre több veszély kezd leselkedni, a politika és az ármány egyre sötétebb hálóiba kerül, míg végül árulás áldozata lesz.

Linkek






0 megjegyzés