Szoba kilátással (A Room with a View)




Ezt a filmet jó régen láttam és akkor nem volt a kedvencem, de lehet, hogy most, (viszonylag) érett fejjel jobban értékelem majd, elvégre ma már tudom, ki az a Maggie Smith vagy Judi Dench és az a Helena Bonham-Carter játszik benne, aki a Kockán nyert szerelemben.

Egyébként a film az Oscar-díjat a legjobb adaptált forgatókönyvért, a legjobb látványtervezésért és a legjobb jelmezekért kapta.

De ha már a sikereknél tartunk, a film alapját képező könyv például szerepel a 100 legjobb angol nyelvű XX. századi könyv című listán, a film maga pedig az 1001 film, amit meg kell nézned mielőtt meghalsz nevezetű toplistára is felkerült, amit Steven Schneider, producer, rendező, filmkritikus állított össze. Alaposan számon tartják ezt az alkotást, nem? :)


A fiatal arisztokrata lány, Lucy Honeychurch, az első külföldi útját tervezi. Firenze mellett dönt, gardedámja idősebb unokatestvére Charlotte lesz. Egy exkluzív hotelben szállnak meg, ahol egy félreértés folytán megismerkednek a karizmatikus, George-dzsal, egy nyugdíjas újságíró fiával. A két fiatal első látásra egymásba szeret, ám Charlotte felismerve a kibontakozó érzelmeket gyorsan visszaviszi a lányt Angliába. Hazatérve Lucy szembesül sorsával: hozzá kell mennie a gazdag Cecil Vyse-hoz. Hamarosan azonban kiderül, hogy új szomszédjuk nem más, mint George apja, akit a fia gyakran meglátogat. 
A film alapját képező könyv: E. M. Forster: Szoba ​kilátással



 Link







0 megjegyzés